Forside           Udgivelser           Forfattere           Kontakt           Links           Bestil en bog 

 

 

Klik på et billede og læs mere
Eller se oversigt
 
Jon Varagian:
Chang
"CHANG! Elefanten i det mørke rum!
Slip Elefanterne Løs!"

Pris online
kr. 199,-
plus porto.
Pris i boghandlen
kr. 299,-.

Bestil online:

 

 
Chang Forside

Chang bagside

Hvem er Jon Varagian

Download

Kig STOR forside
Kig STOR bagside Hvem er Chang
Thailands historie
Download
 
"Hvem er Chang?
Chang er ordet for elefant. Det vigtigste dyr i den thailandske fauna. Elefanten æres højt af thaierne for kræfter, klogskab og visdom, ja spiritualitet. Værdsat for sit samarbejde med mennesker gennem mange århundreder i arbejde, krig og magtens repræsentation. Og senest også i turistbranchen.

Gennem sit møde med den thailandske kvinde Tip indleder europæeren Jon et helt nyt kapitel på sine veterandage. Her er mennesker og fænomener ikke kun, hvad der viser sig på den fremmedartede overflade, men de har skjulte og tildækkede aner i en mangfoldig underverden af kultur, historie, mytologi og omskrivninger. Nutiden rummer væsentlige feudalistiske træk: monarkens religiøse legitimitet, sakdina-magtsystemets efterladenskaber, politisk klientelisme og social og intim take-care-omsorg og -økonomi.

Helheden er uigennemskuelig for bare fremtrædende enkeltheder. Det er elefanten i det mørke rum.

Fra sin labyrint af oplevelser og følelser på rejse i en ny kærligheds og kulturs fascinerende landskaber skriver Jon breve til venner og familie: en tidligere dansk sømandspræst og god bekendt fra forlængst passerede, dramatiske oplevelser i Singapore & Omegn, en klog og kosmopolitisk kvinde fra et intenst, men fjernt venskab for mere end tyve år siden - og sin højst nutidige teenage-datter, som i kærestens livmoder gjorde rejsen med dengang i Singapore.

I redigeringen af sine brudstykker fra en kort odyssé i 2012-13 udbygger Jon sine dybdeborende, historiske undersøgelser med en række kapitler over livet i Thailand, præcis året efter, i 2014, hvor militæret igen kuppede sig til magtens diktatur. Gennem et afsluttende kapitel og et langt efterord fører Jon undersøgelserne helt op til nutiden. En række tillæg med kort, persongalleri, ordforklaringer og superkort kronologi over Thailands historie kompletterer bogen til en litterær krønike: Brudstykker af en brevskrivers thailandske krønike.


     Forlaget Rip Rap / Rip Rap Publishers ©  - Tlf. / Phone +45 20208697